וחיות אחרות..

הדגים, השייכים לקבוצת החלבונים החיוניים לגוף, מכילים גם ויטמין B12 החיוני לחלוקת תאים
ולמערכת החיסון, וויטמין A החיוני להתחדשות התאים בעור ובמערכת העיכול ולראייה.
בנוסף הדגים מכילים גם חומצות שומן אומגה 3 (פירוט בהמשך) ומינרלים כגון יוד, מגנזיום, סידן ופלואור.קיימת הבחנה בין דגי ים לדגי בריכה.

  • דגי ים גדלים בסביבה הטבעית שלהם וניזונים באופן טבעי
  • ודגי בריכה לעומת זאת גדלים בסביבה המדמה את סביבתם הטבעית אך נשלטת ע"י בני אדם.

דגי ים, במיוחד אלו אשר מקורם בים הצפוני מומלצים יותר מאחר והם מכילים אחוז שומן נמוך יותר ועשירים בחומצת שומן אומגה 3 (אע"פ שנוהגים להעשיר את מזונם של דגי הבריכות באומגה 3, כך שגם הם עשירים בח.שומן זו).

הדגים העשירים ביותר באומגה 3 הינם:

  • סלמון
  • מקרל
  • טונה טרייה
  • פורל

הבעיה בדגי ים היא הכספית שהם מכילים המזיקה לבריאות.
צריכה מוגברת של דגים המכילים כספית עלולה לפגוע בהתפתחות מערכת העצבים של עוברים ותינוקות, לכן מומלץ לנשים הרות, מניקות ולפעוטות עד גיל 3 לצרוך כמות של 340 גרם דגים בשבוע (2-3 מנות דג).הדגים המומלצים ביותר למאכל הם אלו העשירים ביותר באומגה 3 אך בעלי תכולה נמוכה של כספית:

  • סלמון
  • זהבון
  • טונה בהירה משומרת
  • הליבוט 
  • סול

מבין דגי הבריכה המומלצים ביותר הם בורי, לברק ופורל.אומגה 3 הינה חומצת שומן החיונית לתפקודו התקין של גופינו.
אומגה 3 חיונית להתפתחות תקינה של המוח והראייה.
מחקרים קושרים את החומצה לשיפור יכולת למידה והפרעות קשב וריכוז.בנוסף היא אחראית על איזון תהליכים רבים בגופינו כגון לחץ דם, דלקות, נפיחות, תגובות אלרגיות, לחץ דם ורמת השומנים בדם.

חומצה זו מצויה כאמור בדגים ובנוסף בזרעי פשתן ואגוזי מלך.
מומלץ למי שאינו צורך דגים, לקחת תוסף של אומגה 3.