על פי ה- USDA (מנהלת החקלאות האמריקנית) אנחנו צורכים בממוצע 22 כפיות סוכר ביום. פי 2-3 מההמלצות התזונתיות של ארגוני הבריאות למניעת השמנה, סוכרת 2 ומחלות לב. תופתעו לדעת שכמויות הסוכר הללו אינן מגיעות דווקא מממתקים

כל כך הרבה סיפורים אני שומעת מסביבי על ההיא שעשתה דיאטת "ניקוי כבד" ורזתה, או ההוא שעבר לתפריט נטול גלוטן וההם שירדו מלא לאחר שעברו לדיאטה טבעונית.

שלא תבינו לא נכון, אני בעד כל מה שעושה לכם טוב ומביא אתכם ליעד שלכם. ולמרות הכשרתי בתזונה קלינית, אני מאמינה גדולה בתזונה סינית וברפואה המשלימה בכלל, ומשתמשת בה לא פעם כטיפול עבור אנשים המעוניינים לרדת במשקל, אך אינם מאוזנים פיזית כגון מקרים של מיגרנות כרוניות, אלרגיות, דלקות בדרכי השתן ועוד.

אז מה אנחנו צריכים להסיק כשאנחנו שומעים מחברה שלנו, שהצליחה לרדת עשרה ק"ג לאחר דיאטה נטולת גלוטן? או טבעונית? או אטקינס? או ?raw food ואם אני אאמץ את הרגלי האכילה שלה, גם אני ארד?

מה הסוד?

ובכן, הסוד הוא סוכר.

בסופו של יום מתיש,גם לי מגיע מישהו שיפנק אותי

כאשר אנחנו מקפידים על תפריט כלשהו, אנחנו בעיקר מפחיתים משמעותית את כמות הסוכר בתפריט היומי. הסוכר והשומן המעובדים - שורש כל רע לבריאותנו, משמננו ובטן חודש שישי שלנו.

אז יהיו מביניכם שיגידו בגאווה (ויש על מה) כי הם נמנעים ממתוקים ו/או חטיפים בכלל, אוכלים מסודר ועדיין לא מצליחים לרדת. מה הסיבה?

על פי ה- USDA (מנהלת החקלאות האמריקנית) אנחנו צורכים בממוצע 22 כפיות סוכר ביום. פי 2-3 מההמלצות התזונתיות של ארגוני הבריאות למניעת השמנה, סוכרת 2 ומחלות לב.

באופן שאולי יפתיע אתכם, רוב הסוכר בתפריט היומי שלנו אינו מגיע מממתקים אלא ממזון מתועש. מעבר למשקאות הממותקים כגון שוקו ומיצים, תעשיית המזון מוסיפה כמויות גדולות של סוכר גם במאכלים כגון לחם, לחמניות, שניצלים, סלטים ועוד.

מעבר לתפקידו של הסוכר כמאריך חיי מדף, הוא טעים וממכר. אנחנו נמשכים יותר למזון המתועש וכך מתפתחות להן בעיות ההשמנה, האלרגיות, כאבי הראש, בעיות קשב וריכוז, דיכאונות ומחלות כרוניות (גם ובעיקר בקרב ילדים!).

עובדה נוספת ומזעזעת לא פחות היא, כי תוחלת החיים של הילדים שלנו תהיה קטנה יותר משלנו, בהפרש של 10 שנים בממוצע. זהו הדור הראשון שחשוף מגיל אפס למאכלים מתועשים, שגורמים לנזק רב. בנוסף הילדים שלנו גדלים ומתפתחים כל הזמן, מה שגורם להשפעה גדולה הרבה יותר של הסוכר והחומרים הכימיים על בריאותם.

ומכאן אנחנו עדים למספר הולך וגדל של ילדים שסובלים מעודף משקל, בעיות קשב וריכוז, היפראקטיביות ובעיות בריאות שבעבר היו אופייניות למבוגרים בלבד, כגון כולסטרול גבוה והתפתחות סוכרת מסוג 2.

רק כדי לסבר את אוזניכם, כיום מוסיפים סוכר לכל מזון המיוצר בתעשייה, כגון: מיונז, פסטרמה, מלפפון חמוץ, תבשילים מוכנים ועוד. וזה בהנחה כי גם במעדני החלב, משקאות השוקו והקטשופ יש כמויות רבות של סוכר (וזה עדיין בלי שהתייחסתי לחטיפי "הבריאות" וחטיפים בכלל).

הצעד הראשון להפחתת הסוכר בצריכה היומית שלנו, הוא לדעת לקרוא את רשימת הרכיבים המופיעה בגב האריזה של כל מוצר.

הרכיב הראשון ברשימה יהיה הרכיב העיקרי במוצר, וכך הלאה בסדר יורד.

על מנת לעזור לכם לעזור להפחית מכמות הסוכר היומית, אביא בפניכם רשימה של 40 "כינויי חיבה" לסוכר בתעשייה. 40 תוספים שונים, שהם בעצם סוכר. ככל שיהיו קרובים יותר לראש הרשימה, כך כמותם תהיה גדולה יותר. ממליצה להימנע לחלוטין ממזונות המכילים תוספי סוכר הנמצאים במקום הראשון, השני והשלישי ברשימה.

1. אגבה.

2. מאלט השעורה.

3. סוכר סלק.

4. סירופ מולסה.

5. סוכר חום.

6. סירופ אורז.

7. סירופ קרמל.

8. עמילן קרמל.

9. סוכר קנים.

10. סירופ חרובים.

11. סוכר קוקוס.

12. סוכר דקלי קוקוס.

13. אבקת סוכר.

14. סירופ תירס.

15. סירופ גלוקוזה.

16. דמררה.

17. דקסטרין.

18. דקסטרוז.

19. פרוקטוז.

20. סוכר פירות.

21. גלקטוז.

22. גלוקומאט.

23. גלוקוז.

24. עמילן תירס.

25. עמילן מעובד.

26. מיץ ענבים מרוכז.

27. סוכר ענבים.

28. דבש.

29. לקטוז.

30. מלטודקסטרין.

31. מלטוז.

32. מייפל.

33. סוכר דקלים.

34. סירופ אורז.

35. סכרוז.

36. סירופ דורה.

37. קסילוז.