לכל שוחרי האנטי-אייג'ינג המסרבים להזדקן בכל תוקף, מומלץ לצרוך על בסיס יומי מזונות המכילים אנטיאוקסידנטים. אלה יילחמו עבורכם ברדיקלים החופשיים המאיימים להזיק לתאי הגוף, ויעזרו לכם להישאר צעירים לנצח

מהן המחשבות שחולפות בראשכם כשאתם מביטים במראה ומגלים קמט חדש או קמט קיים שהופך לנוכח יותר? יש מי שיאשים את הגנטיקה של אמא, יש שיאשימו את השיזוף הפרוע בתקופת הנעורים, ויש מי שיגיעו למסקנה שהגיע הזמן לקנות סרום חדש.

אני באופן אישי חושבת על הרדיקלים החופשיים. בכל זאת, דיאטנית.

אז מה זה בעצם רדיקלים חופשיים, או אוקסידנטים?

רדיקלים חופשיים הם חומרים כימיים הפוגעים בכל חלקה טובה בגופנו. לדוגמה:

הרס תאי העור - במיוחד באזור הפנים החשוף לקרינת השמש. קרינת השמש מכילה רדיקלים חופשיים אשר מאיצים את תהליך ההזדקנות. כשאנחנו צעירים, התאים בעור מתחלפים במהירות. אך בבגרותנו, ניחשתם נכון, קצב החלפת התאים יורד והעור נשאר פגוע.

דלקות - באברים הניזוקים מרדיקלים חופשיים קיימת דלקת המגבירה את הסיכון לקות במחלות לב וכלי דם, בסוכרת, בדלקות מעי, במחלת התשישות הכרונית, בפיברומיאלגיה, בדלקות פרקים ועוד.

גידולים ממאירים - עירור התא על ידי הרדיקל החופשי עלול לגרום ליצירת מוטציה ולהיווצרות גידול סרטני.

רוב המזונות המכילים אנטיאוקסידטנים הם ממשפחת הירקות והפירות. כדאי להתחיל לאהוב אותם

ומה עושים נגד זה?

גופנו עמוס ברדיקלים חופשיים באופן טבעי, אך ביכולתנו לצמצם את החשיפה אליהם מהסביבה. לדוגמה: להימנע ממזון מעובד ומעושן, מקרינת השמש, מקרינה ממכשירים סלולריים ואלחוטיים וכו'. בנוסף, באפשרותנו לשפר את מאזן האנטיאוקסידנטים שבגופנו. האנטיאוקסידנטים מנטרלים את הרדיקלים החופשיים, וניתן להגביר את תרומתם לאיזון בגופנו באמצעות התזונה שלנו.

מזונות המכילים אנטי אוקסידנטים

לכל המעוניינים להישאר "צעירים לנצח", מומלץ לצרוך את המזונות הבאים בצריכה יומית:

גזר (או דלעת / תרד / סלק) - עשירים בבטא-קרוטן, נוגד חימצון חזק.

פלפל אדום (או ברוקולי /כרובית/לימון) - עשירים בוויטמין C.

עגבנייה (או גויאבה / אבטיח) - עשירים בליקופן ממשפחת הקרטנואידים. הופך לזמין יותר בבישול (לדוגמא ברוטב עגבניות).

שקדים (או גרעיני חמניות / אבוקדו) - עשירים בוויטמין E.

אורז מלא (או סלמון / אגוזי ברזיל) - עשירים בסלניום.

תפוח עץ (או אגס) - עשירים בוויטמינים A C ו-E המשמשים גם הם כאנטיאוקסידנטים.

סרדינים (או מקרל / פולי סויה / בוטנים) - עשירים בקו-אנזים Q10אשר ייצורו פוחת בגוף החל מגיל 20!

שום (או בצל) - כל מילה מיותרת.

פטרוזיליה - עשירה בוויטמינים ובמינרלים רבים ונוגדי חימצון חזקים.

יין אדום - עשיר בפלבנואידים -נוגדי חימצון חזקים, אך מוגבל בכמות הצריכה ל-1 כוס ביום (לא מומלץ לבעלי יתר לחץ דם ולסובלים מרפלוקס גסטרואסופגאלי).

כפי שבוודאי הבחנתם, רוב המזונות ברשימה הם ממשפחת הירקות והפירות. ההמלצה היא כ-2-3 מנות פרי ביום ולפחות 5 מנות ירקות ביום מכל הצבעים. מקווה שעתה קרנם עלתה אף יותר בעיניכם. אחרי הכל, מה עדיף? ירקות ופירות או סכין מנתחים? (ותשתדלו לא להיות ציניים).

לאלו מכם שממש לא אוהבים פירות וירקות, מומלץ לצרוך תוספת של מולטי ויטמין.

פתרון הקרמים למיניהם העשירים באנטי אוקסידנטים בעייתי, מאחר שלא ברור מה אחוז הספיגה שלהם.

לסיכום - אין תחליף לאוכל עצמו.