הרכיבים:

2 בצלים

3 גזרים

1 גבעול סלרי

1 כוס עדשים ירוקות

1 כוס אפונה

לתיבול – כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי, כמון, מלח, כורכום.

אופן ההכנה:

1. להשרות כ- 4 שעות את העדשים במי ברז.

2. לקצוץ דק את הבצלים ולטגן במעט שמן.

3. להוסיף לפי הסדר את הגזר,גבעול הסלרי, העדשים והאפונה.

4. להמליח ולתבל לפי הטעם.

5. להוסיף מים חמים עד כ- 8 כוסות מים חמים ולהביא לרתיחה.

6. להוסיף את העלים.

7. להמשיך לבשל על אש בינונית כחצי שעה.

8. לרסק ולבשל עוד כרבע שעה.