פילה סלמון וירקות ירוקים מאודים (2 מנות)
הרכיבים:
4 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
נתח פילה סלמון כ 400 גרם
1 סלסילת (250 גרם) אפונת שלג או ברוקולי או שעועית ירוקה
מעט מלח גס
200 גרם אטריות אורז או אטריות שעועית
להגשה: 3 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
שמים בקערה את רוטב הסויה והשמן ומערבבים.
מברישים את הסלמון ואת האפונה בסויה ומפזרים מעט מלח גס.
שמים את אטריות האורז בקערה. מכסים במים קרים ומשהים כ 5 דקות, עד ריכוך.
מסדרים את הסלמון, הירקות והאטריות בנפרד בכלי האידוי וממלאים מים בתחתיתו. סוגרים ומאדים על להבה בינונית 15-20 דקות, תלוי בעובי הדג.
מגישים חם, ומעל את שארית רוטב הסויה.