הרכיבים:

4 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

נתח פילה סלמון כ 400 גרם

1 סלסילת (250 גרם) אפונת שלג או ברוקולי או שעועית ירוקה

מעט מלח גס

200 גרם אטריות אורז או אטריות שעועית

להגשה: 3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

שמים בקערה את רוטב הסויה והשמן ומערבבים.

מברישים את הסלמון ואת האפונה בסויה ומפזרים מעט מלח גס.

שמים את אטריות האורז בקערה. מכסים במים קרים ומשהים כ 5 דקות, עד ריכוך.

מסדרים את הסלמון, הירקות והאטריות בנפרד בכלי האידוי וממלאים מים בתחתיתו. סוגרים ומאדים על להבה בינונית 15-20 דקות, תלוי בעובי הדג.

מגישים חם, ומעל את שארית רוטב הסויה.