לבצק:

1 3/4 כוסות קמח מלא תופח.

1 כוס יוגורט ביו
קמצוץ מלח ים

לרוטב:

1 קופסא רסק עגבניות ( אני משתמשת ב POLPA)

2 עגבניות טריות

1 בצל

2 שיני שום כתוש

כף שמן זית

1/2 כוס מים רותחים עם 1/2 כף אבקת מרק עוף אורגנית.

כף קטשופ


לתוספות:

10 פרוסות דקות של גבינת מוצרלה

צרור עלי בזיליקום

שמן זית לפי הטעם

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב:

מאדים את הבצל עם שמן הזית, מוסיפים את השום ואת העגבניות הטריות חתוכות לקוביות.
מתבלים לפי הטעם.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת הקטשופ.
מוסיפים את המים החמים עם אבקת המרק.

מכינים את הבצק:

בקערה גדולה לשים את הקמח, היוגורט והמלח עד שנוצר בצק אחיד.

מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ולשים במשך 8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מחממים תנור ל- 220 מעלות לפחות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית (או על אבן פיצה שניתן למצוא בקלות בחנויות לכלי מטבח והמחיר שווה לכל נפש).

מורחים מעל את הרוטב ומפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ועלי הבזיליקום, מזליפים שמן זית ומתבלים.

מניחים את התבנית/ האבן במדף התחתון בתנור.

אופים במשך כ 8 דק' עד שמזהיב.