מתכון לפסטרמת הודו ביתית
לנוזל הכבישה:
1 ק"ג נתח חזה הודו לא פרוס
3 כוסות מים
2 כפות מלח גס
3 כפות שטוחות סוכר חום
5 עלי דפנה
לציפוי:
2 כפות דבש או סילאן
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה מעושנת או מתוקה
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1.מערבבים החומרים לנוזל הכבישה בקערה גדולה אשר תכיל את הנתח. משרים את חזה ההודו ל 24-48 שעות במקרר.
2.מחממים תנור ל 160 מעלות.
3.מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור.
4.מוציאים את הנתח מנוזל הכבישה ומורחים עליו את תערובת הציפוי.
5.לאפות בתנור כשעה.
ניתן לאכול חם או קר.
בתאבון