​חצאי פלפלים ממולאים בפטריות ותרד

החומרים:

4 פלפלים ירוקים/אדומים

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

מעט מלח

1 כפית שמן זית

6-8 פטריות פורטבלו בינוניות קצוצות עם הגבעולים

1 כף עלי שמיר קצוצים

3 כפות יין לבן

1 כף רוטב סויה

150 גרם תרד טרי

½כוס אורז מלא מבושל

פלפל שחור טחון

1 כוס מיץ עגבניות

אופן ההכנה:

חוצים את הפלפלים דרך הגבעול, מרחיקים גבעול וגרעינים. שמים בסיר עם מים רותחים, מכסים ומבשלים 2-3 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך (אך שומרים על צורתם) ומסננים.

במחבת טפלון גדולה מטגנים על אש נמוכה את הבצל, השום ומעט מלח בשמן זית, תוך בחישה, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הפטריות, השמיר, היין והסויה, וממשיכים לבשל כ5 דק', עד שהפטריות מתחילות להתרכך ומסירים מהאש.

בינתיים שוטפים את עלי התרד ומבשלים 2-3 דק' בסיר מכוסה .מסננים, קוצצים ומסיפים למחבת עם תערובת הפטריות. מוסיפים את האורז ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים.

יוצקים את מיץ העגבניות לתבנית חסינת אש.

ממלאים את חצאי הפלפלים ומניחים אותם בשכבה אחת בתבנית, כשהחתך כלפי מעלה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

אופים כ- 30 דק' בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דק' נוספות.