קדרה חורפית של בקר ופסטרמה ביין ותבלינים

המצרכים:

1.5 ק"ג בשר בקר כתף חתוך לקוביות גדולות (ניתן להחליף ב1.5 ק"ג שוקי עוף ללא עור)

150 גרם פסטרמה דלת שומן חתוכה לקוביות

3 בצלים חתוכים לקוביות

2 ראשי שום חצוי

5 גזרים חתוכים לקוביות

4 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות

4 יחידות לפת חתוכה לקוביות גדולות

2 כפות שמן זית

כוס יין אדום

1.5 כוסות מים רותחים

לתיבול: עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

1. מערבבים את קוביות הבשר עם שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מניחים את הבקר על תבנית אפייה וצולים כ-20 דקות, להשחמה.

4. במקביל, מערבבים את כל הירקות (כולל השום) עם התבלינים בתבנית וצולים בתנור לצד הבשר.

5. מחממים סיר, מוסיפים את קוביות הבשר, היין האדום והמים ומבשלים על אש נמוכה כשעה (או כ20 דקות לשוקי העוף)

6. מוסיפים את הירקות ואת קוביות הפסטרמה ומבשלים יחד עוד 20 דקות או עד לריכוך הבשר והירקות.