הרכיבים:

1 חבילה (500 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב.

1/2 צרור פטרוזיליה

2 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים

מלח, פלפל שחור

2 גזרים קלופים וחצויים

להגשה:

לימונים חצויים

יוגורט

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את העדשים, הפטרוזיליה, הבצל , הגזר, המלח והפלפל ויוצקים עליהם מים, כך שיגיעו לגובה של 3-4 ס"מ מעל פני המרכיבים.

2. מביאים לרתיחה.

3. מערבבים מדי פעם את הקצף הנוצר, הוא יתרום להסמכת המרק.

4. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים (בלי כיסוי) עוד כ 20 דקות , או עד להתרככות העדשים.

5. מוציאים את הפטרוזיליה והבצל.

6. טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר.

7. יוצקים לקערות ומוסיפים את היוגורט והלימון.