מרק עדשים כתומות
הרכיבים:
1 חבילה (500 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב.
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים
מלח, פלפל שחור
2 גזרים קלופים וחצויים
להגשה:
לימונים חצויים
יוגורט
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את העדשים, הפטרוזיליה, הבצל , הגזר, המלח והפלפל ויוצקים עליהם מים, כך שיגיעו לגובה של 3-4 ס"מ מעל פני המרכיבים.
2. מביאים לרתיחה.
3. מערבבים מדי פעם את הקצף הנוצר, הוא יתרום להסמכת המרק.
4. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים (בלי כיסוי) עוד כ 20 דקות , או עד להתרככות העדשים.
5. מוציאים את הפטרוזיליה והבצל.
6. טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר.
7. יוצקים לקערות ומוסיפים את היוגורט והלימון.